wrapper

Данас је Предшколска установа „Вукица Митровић“ обележила 76 година постојања и рада у просторијама вртића Цицибан у насељу Дубочица. Запослени у овој васпитно-образовној установи која је вишеструко награђивана, како Светосавском наградом Министарства просвете, науке и технолошког развоја, тако и наградама града Лесковца, су са децом припремили пригодан програм.

„Наша установа је једна од већих у Србији и сматрамо да смо једна једна врло важна карика у Предшколском васпитању и образовању, постоји 11 објеката у нашем граду, имамо око 1800 деце, имамо разиграонице. Морам да кажем да је ово за нас успешна годинa, васпитачице и медицинске сестре су учествовале у бројним едукацијама, ради се много и на уређењу простора, деца учествују у формирању просторних целина тако да тај простор њих чини срећним даје им пуну самосталност у игри, дружењу, комуницирању, деца узлећу оног тренутка када се упишу у вртић. Морам да напоменем да имамо изузетну сарадњу са локалном заједницу која нам помаже у васпитно-образовном процесу, па се овом приликом захваљујем градоначелнику др сци. мед. Горану Цветановићу на великој подршци,“ – казала је овом приликом Оливера Тошић, директорка Предшколске установе „Вукица Митровић“.

Бранкица Стаменковић, члан Градског већа за област образовања и спорта, је у свом обраћању истакла:

„Свесни смо да је предшколско васпитање и образовање битно и да се оно што се научи и стекне у овом узрасту носи даље кроз цео живот, зато нам је, као одговорној локалној самоуправи битно да деца бораве, уче и проводе време у подстицајном окружењу и добрим условима. Тако смо и у нацрту буџета за наредну годину определили око 400 милиона динара за функционисање предшколске установе, односно 8,1% укупног буџета града.

Заједнички циљ свих нас је да повећамо обухват деце, успели смо да достигнемо 100% за припремне предшколске групе, али тежимо да ширимо капацитете и очекујемо да ћемо у наредној години то постићи кроз изградњу нове зграде, новог вртића, али и доградњом и ширењем капацитета постојећих вртића.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија