wrapper

У Лесковцу су данас боравили представници Програма Уједињених нација за развој (УНДП) на челу са руководиоцем портфеља за парламентарни развој овог програма Биљаном Леденичан.

Они су данас Скупштини града Лесковца донирали 85 таблет рачунара који ће бити кориштени за рад исте, а чија вредност износи око 1,4 милиона динара.

Део опреме који је данас дониран неопходан је за функционисање система Е-парламент и представља први део реализације пројекта.

Градоначелник Лесковца, Горан Цветановић, нагласио је да ће званична примопредаја софтвера уследити крајем маја или почетком јуна ове године, када ће одборници моћи да крену са обуком, а да је рок за импелемтацију овог пројекта септембар.

„Целокупна вредност система Е-парламента је 182 хиљаде евра. Учешће града Лесковца у пројекту везано је за набавку опреме за конференцијски систем и вредност износи око 34 хиљада евра, што представља око 18%.

Електронски парламент састоји се од система за управљање парламентарном документацијом који је осмишљен како би се парламенти учинили ефикаснијим и побољшао квалитет информација.

Постоје четири главне предности електорнских система за управљање документима и то: уштеда новца, доследност поступка, лакши приступ и повећана сигурност.

Системи за управљање документима смањују трошкове тако што елиминишу потребу за штампањем, транспортом и чувањем папирних докумената и знатно смањују време потребно за проналажење релевантних докумената. Конкретна уштеда града Лесковца за штампање докумената за рад парламента износи око 4 милиона динара на годишњем нивоу.“ Закључио је Цветановић.

Представница УНДП-а Биљана Леденичан, захвалила се градоначелнику Цветановићу, народном посланику Жарку Богатиновићу и тиму града Лесковца који је учествовао у реализацији пројекта.

Tagovano

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија