wrapper

Након запаженог успеха који су на 35. Европском традиционалном карате шампионату, одржаном у Београду од 29. до 31. октобра, остварили чланови лесковачког карате Клуба Унсу, градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је за све њих приредио пријем и честитао им на оствареним резултатима.

На поменутом такмичењу наступило је петнаесторо такмичара из Лесковца. Вратили су се са 16 медаља, 5 златних, 8 сребрних и 3 бронзане, у конкуренцији од 680 такмичара из двадесет земаља.

Градоначелник Цветановић је данас нагласио да је срећан што још један радни дан проводи у друштву лесковачких успешних спортиста и казао:

„Фокус одговорних руководилаца града је на здравом расту и развоју деце, а како је, поред школе, спорт основна делатност којом би млади у највећој мери требало да се баве, посвећени смо унапређењу ове области. У граду се развија спортска инфраструктура, улаже се у објекте и клубове. Упоредите 2012. годину када се за спорт издвајало 18 милиона и текућу 2021. када се 95 милиона издвојило за спортске клубове и организације, плус око милион евра за функционисање СРЦ Дубочица. Већ за следећу 2022. годину планирамо да издвојимо преко 100 милиона за спорт, а када видимо овако успешне момке и девојке, који плене својим резултатима и притом су одлични ђаци“ – рекао је градоначелник и додао да је град Лесковац у уређење спортских хала, терена и игралишта, сала у појединим школама, Aвантура парка уложио преко 200 милиона динара и нагласио да су спортисти промотери здравог, спортског духа. Лесковац ће наставити да вам пружа подршку на путу остваривања великих резултата.

Шестогодишња Мила Николић је присутнима казала да се две године бави каратеом, да има 27 медаља и да је карате спорт који највише воли. Она је додала да све своје другаре позива да почну да тренурају карате.

На поменутом такмичењу медаље су освојили: Мила Николић 1. место кихон кумите појединачно и 2. место ката појединачно; Златановић Лена 3. место кихон кумите појединачно; Мина Миленковић 2. место ката тим , 3. место кумите појединачно; Милица Голубовић 2. место ката тим; Сара Ђорђевић 2. место ката тим; Жарко Станимировић 2. место кумите тим; Димитрије Димитријевић 2. место кумите тим и 3. место кумите појединачно; Братислав Цветковић 2. место кумите појединачно, 2. место кумите тим; Сања Станојевић 1. место кумите тим сениорке; и тренер Јелена Станојевић 1. место ката тим, 1. место кумите појединачно, 1. место кумите тим сениорке.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија