wrapper

Пројекат „Предузетништво младих за ефикасно управљање туристичким потенцијалима Јабланичког округа“ започет септембра претходне године у сарадњи Цента за развој Јабланичког и Пчињског округа и Високе струковне школе пословних студија приводи се крају.

Пројакет финансира Развојна агенција Србије и има за циљ повећање конкурентности туристичке привреде Јабланичког округа кроз развој услуга намењених јавном и приватном сектору и јачање кадровског потенцијала младих у туризму.

Реализација пројекта предвиђа израду студије о предузетничком и конкурентском потенцијалу туристичке привреде Лесковца и Јабланичког округа, а на основу спроведених истраживања и анализа. Сектор привреде ће добити детаљније информације о тржишним кретањима у региону, на основу чега могу са више сигурности доносити стратешке и планске одлуке. Студија даје владином и невладином сектору основу да путем различитих пројектних активности унапређују постојеће и креирају нове услуге намењене развоју сектора туризма. Студија може пружити информације постојећим и новим предузетницима и дати смернице о конкретним сегментима туристичке понуде које треба развијати.

Пројекат предвиђа и израду веб портала за каријерно вођење младих у области туризма. Портал ће нудити каријерно информисање, усмеравање и саветовање постојећих и свршених студената ВПШЛЕ у областима које изучавају у оквиру студијских програма школе. Портал ће ставити акценат на повезивање и сарадњу младих са привредним сектором, кроз проналажење могућности за обављање стручних пракси и потенцијалних радних ангажмана, како би се младима омогућило да већ током студија упознају пословни амбијент и најбоље пословне праксе, како би након дипломирања остварили конкурентнију позицију на тржишту рада. Портал ће пружати информације о могућностима покретања старт-апова, самозапошљавања и едукацијама, могућностима усавршавања и развоја каријере кроз радионице, тренинге, семинаре и обуке у складу са потребама тржишта.

Градоначелник Лесковца и председник Скупштине Центра за развој Јабланичког и Пчињског округа Горан Цветановић истакао је овом приликом да овај пројекат пружа многе бенефите, како студентима, тако и самом граду Лесковцу.

„Бенефиција коју ће студентима донети овај пројекат је та, што ће, поред теоријског знања којим се обогаћују током студија, они моћи да стекну и практично знање које ће им користити у даљем раду и животу. Veb портал ће њима омогућити да имају место на којем могу да се представе послодавцима, док ће послодавци моћи да нађу потенцијалне запослене.

Израда студије које ће представљати туристичке потенцијале града корисна је ради јачања туризма у нашем граду. Јер туризам је једна од привредних делатности коју треба развијати, а Лесковац свакако има потенцијале за повећање туристичке понуде“ рекао је Цветановић.

В.Д. директор Центра за развој Јабланичког и Пчињског округа Драгана Белензада истакла је да је пројекат резултат одличне сарадње овог Центра и Високе пословне школе струковних студија.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија