Одштампајте ову страницу

Поводом успеха који су постигли на неколико последњих престижних такмичења у земљи и иностранству, за чланове Градског дечјег хора „Звездице“ приређен је пријем у Свечаној сали града.

На Фестивалу дечје хорске музике ФЕДЕХ у Београду, Звездице су освојиле прву награду за најбољи сценски наступ и прву награду за најбоље изведену уметничку композицију,  док су на Фестивалу хорова у Ваљеву понеле титулу апсолутног победника.

У протеклих месец дана представили су се и значајним наступима у Марибору, као и на Интернационалном хорском фестивалу Вокс Мунди у Темишвару.

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић, рекао је на пријему да су „Звездице“ један од примера да је Лесковац расадник музичких талената и град који полако постаје прави центар музике и културе.

-Улагањима града у културу настојимо да културним ствараоцима обезбедимо што боље услове за рад, јер знамо да ће нам се они одужити на најбољи начин кроз успехе које постижу у земљи и свету - казао је градоначелник Цветановић истичући да је локална самоуправа и ове године подржала рад „Звездица“ са 700.000 динара.

Диригент Јелена Цветковић, захвалила се градоначелнику Цветановићу на пријему и континуираној подршци коју им пружа локална самоуправа.

Галерија слика