wrapper

Једно од најуспешнијих лесковачких предузећа је компанија Прима нова у оквиру које послује фабрика прехрамбених производа Моравка и ради ланац маркета Златан траг. Ова породична фирма броји скоро 1000 запослених којима се недавно придружило још 40 радника на новој производној линији у погону за производњу наполитанки. Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је данас присуствовао свечаном отварању нове производне линије у коју је инвестирана сума од милион и сто хиљада евра.

Како из компаније наводе, овај успех не би дошао без велике подршке Републике Србије, имајући у виду да су путем Фонда за развој добили бесповратна средства у износу од 143 хиљаде евра.

„Фирма Прима нова је једна од најуспешнијих у нашем граду, и као што поштујемо стране инвеститоре, поштујемо и наше домаће произвођаче јер они представљају кичму наше привреде. Негде средином 2018. године пустили смо у погон нову фабрику и искрено речено и сам власник компаније није веровао да ће једна смена бити довољна да задовољи потребе тржишта. Сада се ради у три смене а процес производње је повећан за 120%. Данас отварамо нови погон, честитам породици Стојановић на успеху, али и запосленима у вашој компанији јер без њих не бисте успели да постигнете овакве резултате,“ – казао је градоначелник.

У име власничке породице и руководства Приманове присутнима се обратио Данило Стојановић који се захвалио стручном тиму технолога који се свакодневно бави развојем нових производа и унапређењем постојећих. „Могу слободно да кажем ћемо данашњем пуштањем у рад имати један од највећих производних капацитета вафла у држави. Када смо 2018. године започели производњу вафла било је речи о 250 тона готовог производа и 40 нових радних места, сада је то већ 570 тона и 80 радника што на годишњем нивоу износи 6000 тона. Имамо још пуно планова за развој кондиторске производње и надам се да ћемо се врло брзо окупити на овом истом месту са истим циљем.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија