wrapper

Филм „Добра жена“, редитељски првенац глумице Мирјане Карановић, напунио је синоћ салу Народног позоришта у Лесковцу и публику дигао на ноге, која је аплаузима дочекала и испратила обраћање и поклон ове диве српског глумишта.

Крановићева није крила одушевљење, али и трему и гледаоцима је испричала да је на идеју о режирању приче о традиционалној трпељивој српској жени дошла после изјаве редитеља Слободана Шијана у штампи где је он казао да би и она могла да сними филм.

„Идеја о доброј и смерној, традиционалној српској жени, каква је била моја бака или каква је моја мајка, спремне да све истрпе ради мира у кући, дуго је сазревала у мени.  Ипак, моја јунакиња на крају не пристаје да живи са злом и побуни се против њега“, испричала је глумица, која игра главну улогу у филму.

Филм „Добра жена“ је прича о супрузи и мајци која се после 30 година брака суочава са двема трагедијама. Сазнаје, наиме, да болује од карцинома дојке и да је њем супруг чинио злочине у најновијим ратовима на простору бивше Југославије.

Пре одласка на операцију, она надлежнима предаје видео снимак са доказима против супруга, и одлази да се сама суочи са операцијом.

„Добра жена“ је један од 12 филмова који се на Фестивалу режије ЛИФФЕ такмчи са још 11 филмова за гран-при „Живојин Жика Павловић“. Филм је летос добио награду у Пули за најбољи филм снимљен у копродукцији.

Извор: ЈУГМЕДИА

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија