wrapper

У Свечаној сали Града Лесковца градоначеник, др Горан Цветановић, организовао је пријем директора четири задруга којима су додељена бесповратна средства за развој задруга од стране Кабинета министра Милана Кркобабића, задуженог за регионални развој.

"Министар Кркобабић је крајем фебруара текуће године посетио Лесковац и управо тада је говорио о значају задруга, али и о средствима које је Влада Републике Србије планирала за ову намену. Средства су претходне недеље додељена задругама из целе Србије међу којима се налазе и 4 лесковачке, за које је укупно опредељено 36,4 милиона динара," - казао је градоначелник.

Циљ доделе ових средстава је унапређење пословања задруга као и квалитета живота у руралним срединама кроз равномернију расподелу дохотка и повећање економских могућности у склопу равномерног регионалног развоја. Лесковац је изузетно усмерен ка развоју пољопривреде. Од 2013-2017 године из градске касе за подстицаје у пољопривредној производњи издвојено је нешто више од 140 милиона динара, исплаћено је више од 4000 пољопривредних произвођача и удружења са територије града Лесковца. На основу расписаног конкурса за доделу подстицајних средстава у овој години, право на повраћај средстава остварило је 723 пољопривредника и 3 удружења, исплата се планира за децембар месец ове године. За ту намену из градске касе издвојиће се близу 24 милиона динара.

Присутнима се обратила Милена Миитћ, директор задруге "Градац Воће" из Градашнице рекавши: "Овим пројектом у 500 задруга - 500 села са 7 милиона динара субвенционисана је воћарска делатност задруге па се надамо да ће узгој малина, јагода, купина и осталог воћа бити далеко успешнији и профитабилнији, а наравно све то ће у ширем смилу утицати на добробит нашег краја." На крају, Митићева се захвалила председнику Александру Вучићу, Влади Републике Србије, министру Кркобабићу и градоначелнику др Горану Цветановићу на неопходној помоћи.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија