wrapper

×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 495

У Свечаној сали града приређен је пријем за ликовне уметнике, који ће у наредних недељу дана бити део ликовне колоније „Власина“ на Власинском језеру.

На Власини је, у оквиру ове колоније, до сада стварало преко 200 уметника, а радови настали на њој, обогатили су фонд Лесковачког културног центра за око 500 нових уметничких дела.

Реч је о колонији са традицијом дугом четири деценије. Градоначелник Лесковца Горан Цветановић истакао је да је због њеног значаја и традиције локална самоуправа финансијски подржала одржавање ове ликовне колоније и са том праксом ће се наставити и убудуће.

- Култура и уметност обогаћују нашу свакодневицу и дају душу једном граду. Ми настојимо да лесковачкој публици пружимо квалитетне културне садржаје, и да истовремено створимо могућност да млади али и већ афирмисани уметници стварају у нашем окружењу и допринесу јачању културних веза међу градовима и државама, рекао је Цветановић.

Ликовна уметница из Београда Љиљана Бурсаћ, учесница овогодишње колоније "Власина", истакла је да ће учесника бити да квалитет ове колоније подигну на још виши ниво и уђу на листу ликовних колонија које подржава и Министарство културе.

Директорка Лесковачког културног центра Сања Цонић најавила је одржавање изложбе на којој ће бити представљени радови са ове али и са претходних ликовних колонија на Власини.

 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија