wrapper

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је данас, на дан дочека Православне Нове године, приредио традиционални пријем за представнике медија.

Овогодишњи пријем био је другачији од ранијих, зато што су поред медијских радника, на иницијативу градоначелника, присуствовали студенти, професори и представници Академије јужна Србија. Студенти ове високошколске установе који су на недавно одржаном Интернационалном гастрономском фестивалу у Истанбулу, у изузетно јакој конкуренцији од око 2000 учесника из 15 европских и азијских земља, освојили пет златних, 10 сребрних и 8 бронзаних медаља, данас су предствили своје умеће.

Њихов професор, Момчило Цонић, данас је рекао да је ово 20. интернационално такмичење на којем су студенти учествовали и да су их град Лесковац и градоначелник Цветановић увек подржавали, што финансијски, што обезбеђивањем превоза.

„Захваљујем се градоначелнику на свему и слободно могу рећи да је ово заједничкии успех свих нас. Захваљујем се и медијима који су нас увек пратили. Имамо похвале и министра Бранка Ружића и то је нама ветар у леђа да и даље наставимо са овим радом. Овим младим људима се пружа квалитетна настава и читав тим школе је такође заслужан за све резултате. Када имате тим, имате све“ – закључио је Цонић.

У име представника медија обратио се Братислав Лекић, новинар телевизије 4С. Нагласио је да мисија сваког новинара подразумева брзо, тачно и проверено извештавање:

„Свако од нас то ради на најбољи могући начин. С једне стране локални медији, с друге дописници националних медија, који су амбасадири нашег града. Новинари су хроничари времена, остаћемо забележени негде кроз писану или електонску реч. Волео бих да има више младих новинара, зато позивано све младе да се баве овим часним послом и да допринесу развоју културе и деметролопизацији. Лесковац има одличне новинаре, верујем да се већина наших суграђана слаже са мном.“

Уводну реч на пријему дао је градоначелник Цветановић. Најпре се захвалио медијима на тачном и благовременом извештавању и помоћи на подизању транспарентности у раду и казао:

„Иако са медијским екипама проводим добар део радног времена, ретки су тренуци када можемо да поразговарамо, тако да сам и ове године желео да вам се посветим, да сумирамо утиске са догађаја у години за нама о којима је било речи и јуче на презентацији рада локалне самоуправе у 2021. Већ сам говорио о томе да је у финансијском погледу прошла година била врло стабилна, све обавезе града су измириване на време тако да су и солидна средства у висини од 30 милиона динара за суфинансирање медијских пројеката у потпуности исплаћена, а исти износ за те намене планиран је и у 2022. години.“

Док је говорио о успеху студената и професора Академије Јужна Србија градоначелник је рекао да ће им локална самоуправа увек пружати подршку зато што су квалитетно образовање и усавршавање од велике важности за читав град.

„Лесковац је синоним за укусне ђаконије, али га одликују и вредни и способни људи, што поменути међународни успех доказује. Хвала вам што наш град, вашу школу и нашу земљу представљали достојно, учинили сте нас поносним и показали да је лесковачка гастрономска традиција у сигурним и вештим рукама и као што има прошлост, има дивну садашњост и сигурну будућност“ – нагласио је градоначелник Цветановић.

Tagovano

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија