wrapper

Заменица градоначелника Лесковца др Лидија Димитријевић је данас, на Дан белог штапа, угостила представнике Окружне организације слепих и слабовидих из Лесковца.

Сваке године, на овај значајан дан, представници локалне самоуправе града Лесковца организују пријем чланова организације како би се широј јавности указало на важност укључивања особа са инвалидитетом у заједницу и на неопходност уклањања свих врта препрека са којима се слепи и слабовиди сурећу .

Заменица градоначелника је данас, обраћајући се, истакла да се град Лесковац, на челу са градоначелником др сци. мед. Гораном Цветановићем, понаша одговорно према свим становницима и да ће се наставити са улагањима усмереним ка побољшању особа са инвалидитеом:

„Чињеница да ваше удружење постоји преко 70 година и да преко њега удруженим снагама остварујете права, бенефиције и повластице које су прописане законом и борите се за што веће интегрисање у друштво је вредна дивљења. Ваш труд, храброст и истрајност је био препознат и од стране локалне самоуправе када је 2019. године вама припала Октобарска награда града Лесковца.

У наредном периоду ћемо се још више трудити да учинимо Лесковац приступачнијим особама са инвалидитетом, помогнемо да превазиђу изазове са којима се суочавају тако што ћемо и даље прилагођавати град њиховим потребама и омогућити им да буду још успешнији и независнији.“

У име организације обратио се председник Ален Хусић се захвалио целокупном градском руководству на досадашњем залагању за помоћ особама са инвалидитетом.

„Лесковац, као град, је изузетно напредовао и постигао добре резултате у прилагођавању својих јавних површина особама са инвалидитетом, а посебно слепим и слабовидим особама. Из године у годину повећава километражу рељефних стаза неопходних за наше кретање и препознао је значај образовања слепих и слабовидих, те је реализован део у којем је део поставке у Народном музеју прилагођен нама. Све то не би било могуће без велике подршке градоначелника Цветановића, која се пре свега огледа у прилагођавању институција“ и најавио прилагођавање Народног позоришта слепима и слабовидима и Центра за социјални рад.

На данашњој конференцији заменица Димитријевић је говорила и о преминулом Миливоју Ђокићу, претходном председнику Окружне организације слепих и слабовидих и истакла да је он био велики човек и хуманиста, неуморан у борби за побољшање положаја особа са оштећеним видом и свим особама са неком врстом иналидитетом.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија