wrapper

Данас је, у Центру за стручно усавршавање у образовању, одржана презентација јавних позива Националне службе за запошљавање.

„Поред страних инвеститора и локалних послодаваца, смањењу броја незапослених локална самоуправа Града Лесковца сваке године доприноси мерама Локалног акционог плана за запошљавање. У претходних 6 година овим програмом обухваћено је 1049 лица и за те намене издвојено је 144 милиона динара. Што се тиче текуће године, за мере самозапошљавања, стручне праксе и јавних радова, планирана су средства у износу од 20 милиона динара. Чињеница да стопа незапослености у Лесковцу износи 17% је доказ да се, и поред значајног помака, мора наставити са радом на овом пољу, а Лесковац ће, као одговорна локална самоуправа то и учинити,“ – казала је Кристина Васиљковић, помоћник градоначелника Лесковца.

„У оквиру презентације мера НСЗ данас је дошао на ред и Лесковац. Пошто је држава од 2012. године, уз одговорну политику председника Републике и Владе Републике Србије, изузетно подигла проценат учешћа у мерама активне политике запошљавања, ове године смо ми као Национална служба определили 4 милијарде динара у нашем фонду за активне мере запошљавања. На све то морам да истакнем да смо додали, као и свака локална самоуправа, међу њима је и Лесковац, изузетно велика средства, уз техничку помоћ Националне службе, и трећа средства, која нису мала, а то су средства из предприступних фондва Европске Уније и ИПА фондова и она ће бити на располагању грађанима. Наша основна идеја је да дођемо до сваког послодавца, да дођемо до малих и средњих предузећа која су кичма развоја наше привреде,“ - рекао је Драган Јаковљевић, члан УО Националне службе за запошљавање у Београду.

Он је на крају свог излагања посебно истакао да су средства НСЗ бесповратна и бескаматна, што их чини изузетно атрактивним, а то представља веома важну карику у развоју локалне привреде.

„Презентација јавних позива је новина у раду НСЗ. Циљ је да се локалне самоуправе и послодавци, пре свега из приватног сектора, упознају са условима који су у јавним позивима. Ми смо донели одлуку да појединачно презентујемо свим општинама Јабланичког округа. До сада, презентација је извршена у Медвеђи, Лебану, Бојнику, Власотинцу, данас смо у Лесковцу, а сутра ћемо бити у Црној Трави,“ – рекао је Дејан Станковић, директор филијале НСЗ у Лесковцу.

„Мерама НСЗ, које су финансијске природе, ове године у Јабланичком округу биће обухваћено 722 лица, што заједно са програмима које ће финансирати локалне самоуправе 1100 лица ће бити обухваћено мерама финансијког запошљавања, што ће допринети побољшавању слике на тржишту рада у нашем округу,“ – додао је директор Станковић.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија