wrapper

Европска премијера филма "Устав Републике Хрватске" одржана је у оквиру Лесковачког фестивала филмске режије. 15 септембар. 

Европска премијера филма "Устав Републике Хрватске" одржана је у оквиру Лесковачког фестивала филмске режије. Филм хрватског редитеља Рајка Грлића, који је своју вредност доказао недавно на фестивалу у Монтреалу, освојивши Гранд Приx, лесковачка публика дочекала је синоћ са одушевљењем које није јењавало током целе пројекције.

У публици су се смењивали громогласан смех и мукла тишина, оба изазвани сценама у којима до перфекције, раме уз раме, играју српски И хрватски глумци. У главној улози хрватског националисте, који је уједно и хомосексуалац, нашао се Небојша Глоговац, а пратили су га Ксенија Маринковић и Дејан Аћимовић у улози његових комшија. Осим европске премијере, Лесковчани су синоћ имали прилику да погледају и филм "Имена вишње", режисера Бранка Шмита и "Отаџбину" Олега Новковића. Поред филмова из такмичарског програма, приказани су и студентски филмови који ће, такође, бити награђивани у посебној конкуренцији: "Кад би овце биле розе", "Све је више ствари које долазе" и "Парадигма".

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија