wrapper

Председник Републике Србије Александар Вучић, у четвртак 28. фебруара, посетио је Јабланички округ у оквиру кампање „Будућност Србије“.

Обилазак је започет у Власотинцу, где је председник посетио ОШ „Синиша Јанић“ и казао:

„У ову школу је уложен новац јер желимо да она засија новим сјајем после више од 140 година, зато што хоћемо да деца остају овде у Власотинцу и Јабланичком округу и зато што хоћемо да имају услове какве имају млади људи и деца у свим најразвијенијим земљама света. Неопходно је у Власотинцу улагати више у све јавне објекте.“

Обилазак је настављен у Бојнику посетом фирми за израду галантерије „Аутостоп“ и плантаже „Експерт стил“. У Бојнику се председник Вучић осврнуо на наводно разграничење Косова и Метохије у оквиру кога Албанци помињу Медвеђу и Сијаринску Бању и рекао како ће резултат на семафору бити у корист Србије и истакао да ће држава овом крају помоћи изградњом агро-зоне.

Након Бојника председник је посетио археолошки локалитет из VI века Царичин град који се налази 28 километара од Лесковца и најавио да ће у локалитет бити уложено најмање 3 милиона евра.

Председник Вучић обишао је Сијаринску Бању и хотел „Гејзир“ где би у наредном периоду требало да се изгради модерни СПА центар.

У Медвеђи је председник обишао реконструисани Дом Здравља и говорио о неопходности улагања у све јавне објекте у овом месту, као и о важности довођења инвеститора.

Након Медвеђе, председник Вучић је посетио Лебане и вртић „Дечја радост“, где је такође најавио улагања у јавне објекте Лебана.

Обилазак Јабланичког округа завршен је у Лесковцу посетом Установе за одрасле и старије у чију је реконструкцију Канцеларија за управљање јавним улагањима уложила 62,2 милиона динара.

Дан у Јабланичком округу завршен је обраћањем председника Вучића и председнице Владе Ане Брнабић бројним окупљеним грађанима у Лесковцу.

Председница Владе Србије, Ана Брнабић истакла је: “Србија је са Вучићем коначно почела да побеђује.“

„Србија је на челу са Александром Вучићем коначно почела да побеђује и постиже значајне резултате на спољашњем и унутрашњем плану“ поручила је председница Владе и казала да ће влада наставити да ради у интересу грађана Србије спроводећи политику коју води њен председник.

Брнабић је на скупу у оквиру кампање "Будућност Србије" рекла да је незапосленост у Јабланичком округу 2012. била 32 одсто и да је скоро свака трећа особа била без посла, а да су такво стање оставили они који су владали до 2012. и "који се данас представљају као легитимна алтернатива власти у Србији".

Незапосленост у Лесковцу и Јабланичком округу данас је испод 14 одсто, навела је и додала да је Влада Србије напорно радила последњих година, а посебно од 2014. када је премијерску функцију преузео Вучић.

Председник Вучић је окупљенима рекао да више нико не може на међународним форумима да гази Србију, јер Србија напредује брже. Он је захвалио што су у толиком броју дошли на скуп.

"У Крушевцу пре неки дан, успео сам да видим људе до последње линије, сада је не видим и хвала вам на томе", поручио је председник.

Захвалио је грађанима не само у Лесковцу, већ у целој Србији, на подршци, јер, како каже, иако живе и даље тешко, виде да је нешто боље и да иде на боље.

"Чини ми се да је потпуно јасно и када погледате и вечерас Лесковац, данас и Бојник, Лебане, Медвеђу, Власотинце, сваки други дан, да је устала Србија, пристојан Србија, да сачува такву Србију и од оних споља и од оних унутра који би да је сруше", рекао је он.

Најавио је нове инвестиције у лесковачком крају, градњу најмодернијег фудбалског стадиона у Лесковцу, као и гасификацију југа Србије и истакао да Србија, захваљујући економским успесима, снажи и полицију и војску, и отвара националне институције.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија