wrapper

Поводом данашњег празника, Дана државности Републике Србије, председник Александар Вучић је у Београду доделио признања заслужним институцијама и појединацима.

Одликовања су данас уручена Гимназији Лесковац, Сретењски орден другог реда, Народном музеју Лесковац, Сретењски орден трећег реда и академику, проф. др Јовану Хаџи Ђокићу, рођеном Лесковчанину, Карађорђева звезда трећег реда.

Како је данас речено на додели Гимназији је одликовање уручено као једној од најстаријих и најпрестижнијих васпитно образовних установа на југу Србије која пуних 140 година представља стожер знања и образовања. Сретењски орден уручен је директорки школе, Драгани Цветановић.

Музеј у Лесковцу великим бројем свеобухватних пројеката брине у културно историјској баштини југа Србије и афирмише културно благо тога краја. У свом саставу има одсеке за археологију, етнологију, историју, историју уметности и ликовну уметност. Ово је образложење којим је музеју додељен Сретењски орден трећег реда, а примила га је директорка Мира Ниношевић.

Поред ове две институције, признање, Карађорђева звезда трећег реда, је данас уручено и академику Хаџи Ђокићу професору Медицинског факултета Универзитета у Београду који је готов цео свој радни век провео на уролошкој клиници у Београду. Хаџи Ђокић је члан и Академије медицинских наука српског лекарског друштва и редовни је члан Српске aкадемије наука још од 2003. године.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија