wrapper

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић данас је са својим сарадницима посетио локалне предузетнике, фирму „Браћа Ђокић“ а поводом проширења и свечаног отварања производних и капацитета за дистрибуцију производа. Фирма „Браћа Ђокић“ има неколико малопродајних објеката, кланице у Крушевцу и Лесковцу, два ресторана, агро центар и запошљава 180 радника.

Градоначелник Цветановић је данас акцентирао да је Лесковац локална самоуправа са повољним пословним окружењем и да то резултира развојем привреде, и како се из примера „Браће Ђокић“ види, проширењем капацитета постојећих компанија у граду:

„Лесковац је први у Србији по 4. пут добио BFC сертификат са испуњењем услова од 96,33% што показује да је Лесковац добро подручје за улагање. Највећи европски и светски часописи су наш град поставили на друго место у Европи управо по том позитивном пословном окружењу. Због свега наведеног се све више, поред страних инвеститора, усмеравамо ка домаћим привредницима који су својим радом, ангажовањем и слогом показали да су стуб нашег друштва и града.“

„Браћа Ђокић су почелa са једном месаром давне 1996. године и упорним радом, уз подршку породице су успели да направе једно мало лесковачко царство. Уз брзо добијање дозвола, они су отворили нови центар са улагањем од 130 милиона динара и са 28 нових радника, уз жељу да се настави ширење производње, која је до сада износила око 500-600 тона, а планира се преко 2000 тона на годишњем нивоу“ – нагласио је Цветановић подвукавши да је ова фирма пример слоге између браће и велике подршке породице и подсетио да су „Браћа Ђокић“ добитници Октобарске награде у 2018. години.

Горан и Бојан Ђокић власници предузећа су се захвалили на посети и казали да су захваљујући доброј сарадњи са локалном самоуправом за кратко време завршили све неопходне дозволе што им је омогућило да у грађевинском смислу објекат изграде за 15-ак месеци. Ђокићи су нагласили да се надају да ће наставити са развојем предузећа и да им је плану да уреде још један спрат са инвестицијом од око 80 милиона динара.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија