wrapper

Технолошки факултет у Лесковцу Универзитета у Нишу почео је са радом 1979. године  као девети факултет овог Универзитета, када је и уписао прву генерацију студената на два одсека.

Данас је ова установа израсла у један је од центара образовања у јужној Србији када је у питању област хемијских, фармацеутско-козметичких, прехрамбених и текстилних технологија. Представља значајну научно-истраживачку организацију која може да се похвали великим бројем научних радова и бројним признањима. Данас је Технолошки факултет у присуству професора, ученика, бројних сарадника и званичника уприличио свечану академију поводом 40 година постојања и рада.

Том приликом се присутнима обратио декан факултета професор Љубиша Николић и детаљно говорио о историји и раду факултета, признањима и улагањима, као и најуспешнијим студентима. Професор Николић је поменуо бројна такмичења на којима студенти Технолошког факултета остварују запажене резултате, као и професоре захваљујући чијем раду ова високошколска установа из године у годину постаје све респектабилнија и привлачнија студентима.

Проф. др Виктор Недовић, помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја на обележавању јубилеја казао је следеће:

„Генерације и генерације студената, магистара, завршених мастер студената и докторанада је једна изузетно лепа слика. Изузетно озбиљно бављење науком у свим областима које факултет на студијским програмима покрива од хемијског инжењерства, преко прехрамбеног до текстилног и шире од тога. О томе говори број од 15 пројеката на којима учествују професори и сарадници Технолошког факултета у Лесковцу, али и јако битна сарадња са привредом која је, очигледно, додатан стуб даљег развоја, не само факултета, него привредног развоја овог дела Србије. Све то је засновано на квалитетним студентима, наставницима, који чини ову средину успешном.“

Ректор Универзитета у Нишу, у чијем саставу се налази Технолошки факутет, проф. др Драган Антић честитавши Технолошком факултету њихов дан казао је:

„Технолошки факултет у Лесковцу данас обележава значајан јубилеј, 40 година постојања и успешног рада. Дан факултета јесте свечаност за све учеснике у образовном процесу и додаје нам кап поноса за још једну годину добре традиције. Четири деценије постојања факултета овог реномеа у саставу Универзитета у Нишу јесте озбиљна традиција достојна поштовања која ствара озбиљну обавезу даљег унапређења и развоја на темељима онога што Технолошки факултет у Лесковцу данас јесте.“

У име града Лесковца је говорила заменица градоначелника Јасмина Ранђеловић која је истакла да је рад Технолошког факултета од стратешког значаја за југ Србије зато што млади Лесковчани остају да студирају у свом родном граду, али и због тога што привлачи студенте из других градова у Лесковац с обзиром на добру репутацију и углед коју овај факултет ужива. Она је честитала свим професорима и студентима јубилеј у жељи да наставе да се развијају као научно-истраживачки центар. Заменица градоначелника је у име града је преузела највише признање – Повељу за изузетан допринос у раду и развоју факултета.

На крају је говорио студент продекан Алекандар Величковић у име студената, покретачке снаге и будућности нашег друштва, и истакао да знање стечено на овој институцији изузетно цењено с обзиром на то да појединци увелико раде на новим производима који ће ускоро бити доступни на тржишту.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија