wrapper

Поводом 15 година постојања Камерног оркестра Амороса синоћ је одржан концерт Стефана Миленковића и чланова овог оркестра.

 Иако су програмом била најављена само “Четири годишња доба” Антониа Вивалдија, Лесковчани су "почашћени" и Паблом де Сарасетом, односно, његовим “Циганским напевом”, музиком из филма “Шиндлерова листа”, затим, Паганинијем и Клајсером.

Усред концерта маестро је казао да је Лесковац феномен.

“Дивно је што има светлости са вама. Некада се догађа да се окупи група људи која чини чуда, склопе се све коцкице, а у тој групи људи када су у питању велики културни и музички догађаји је и први човек Лесковца Горан Цветановић - рекао је Миленковић и захвалио се, па чак и салутирао на бини, уз наклон за градоначелника.

Уметнички руководилац Аморосо Маја Цакић није пре почетка концерта крила узбуђење због великог јубилеја. Захвалила се публици на подршци.

“Надам се да је ово наших првих 15 година - рекла је и изразила уверење да ће и убудуће наступати са Стефаном Миленковићем у Лесковцу.

Иначе, овај концерт организовали су Аморосо и Лесковачки културни центар уз помоћ Народног позоришта Лесковца, спонзорства Актависа и покровитеља града Лесковца, чији су представници примили захвалнице.

Том приликом градоначелник Цветановић рекао је да ће град и даље пратити Аморосо на њиховом путу.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија