wrapper

За упошљенике и 268 ученика Основне школе „Милутин Смиљковић“ у Винарцу ова година је изузетно значајна.

Бројна улагања у ову школу су дала резулате и она је постала енергетски ефикаснија, лепша и модернија. Наиме, прозори који су скинути са зграде Опште болнице су предати старијим школама са дотрајалом дрвеном столаријом које ће исте заменити и тиме унапредити услове за рад и учење. Једна од тих школа је и Основна школа у Винарцу која је средствима града и сопственим средствима спровела ово у дело. Из тог разлога градоначелник Лесковца др Горан Цветановић је посетио ову васпитно-образовну установу са својим сарадницима.

У име града је говорила Бранкица Стаменковић, члан Градског већа, истакавши да је образовање један од темеља одрживог развоја сваког друштва на ком се гради и будућност Лесковца. „Трудимо се да свака школа у нашем граду има адекватне услове за учење и припремање за будућност наше деце. Из тог разлога сваке године улажемо све више у наше школе. На територији нашег града постоји сто школа које треба санирати и реконстрисати, ми користимо сва расположива средства и све ресурсе које можемо, да ли је у питању конкурисање за неки пројекат или из буџета локалне самоуправе или као што је овде случај да користимо неке ресурсе које нам је уступила нека друга институција. Локална самоуправа је издвојила 140.000 динара за ову инвестицију, али је сакупљено и 74.000 динара од стране ваших родитеља, упошљеника школе захваљујући директору.“

Она је додала да је Локална самоуправа из буџета определила 325.000 динара за реализацију овог пројекта што је било предуслов за још једну капиталну инвестицију која је неопходна како би боравак у школи био још пријатнији – увођење грејања. Припрема овог пројекта је у току, у њега ће бити уложена сума од 400.000 динара, а по речима надлежних урушена зграда која се налази у дворишту школе ће бити срушена и на њеном месту ће бити изграђена котларница.

Директор школе Дејан Цакић је истакао да је пре годину дана ово што је урађено у школи деловало као бајка, а данас сви могу да виде да су готово сви планови спроведени у дело. Директор се захвалио Локалној самоуправи, градоначелнику, колегама, ученицима и помоћним радницима на доприносу и додао да није занемарено ни истурено одељење ове школе у Прибоју где је грејдером изравнан терен, направљена трим стаза са препрекама, уграђен је видео надзор. Поред пројектора и компјутера који се редовно користе у настави, часови су додатно осавремењени и прикључком истуреног одељења на интернет.

Tagovano

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија