wrapper

У Лесковцу је данас потписан записник о увођењу извођача радова у посао на изградњи новог колектора између Града Лесковца, Министарства за заштиту животне средине, извођача радова и представника вршиоца техничке контроле и стручног надзора.

Испред града као другог наручиоца записник је потписао градоначелник Лесковца др Горан Цветановић и том приликом рекао:

„Дана, 20.06.2018. потписан је уговор о изградњи колектора са изабраним извођачем КОСТАГ, у вредности од преко 417 милиона динара са роком изградње од 22 месеца.
22.6.2018. потписан је уговор са фирмом БЕОХИДРО која ће вршити надзор над радовима у вредности од 46,5 милиона динара. Ова средства је издвојила Влада Републике Србије, односно Министартсво за заштиту животне средине. Док је Град Лесковац за експропријацију земљишта којим ће колектор проћи издвојио око 20 милиона динара. Изградњом колектора у дужини од 5150 метара, односно стављањем у функцију читавог Постројења за прераду отпадних вода, град Лесковац ће заједно са Србијом стати у ред земаља са развијеном свешћу о важности заштите животне средине. Овим ћемо постати равноправан партнер Европи која инсистира на еколошком систему вредности. Лесковац је данас заокружио ланац заштите својих вода, земље и ваздуха, заједно са акумулацијом у Барју, са фабриком за производњу питке воде у Горини, са санитарном регионалном депонијом у Жељковцу. Данас смо оправдали одговорна места на којима се налазимо сви ми, јер смо у претходном периоду дали све од себе, свако са своје позиције и у Граду и у Републици Србији, да озбиљним приступом успешно окончамо овај за будућност важан посао.“

У име Министарства за заштиту животне средине, присутнима се огратила Даринка Радојевић, која је нагласила да је Министарство посебно изузетно посвећено пројектима у локалним самоуправама јер су оне места у којима се штити живорна средина

„Пројекат изградње колектора и постројења за пречишћавање отпадних вода, Министарство за заштиту животне средине сматра једним од најзначајнијих пројеката који тренутно спроводи“, рекла је Радојевићева.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија