wrapper

У Свечаној сали Града Лесковца данас је потписан нови уговор о сарадњи за 2019/2020. годину са немачком организацијом ХЕЛП у оквиру пројекта „Подршка социо-економској стабилности у региону западног Балкана“.

„Синергијом Града Лесковца и организације ХЕЛП спроводе се активности усмерене на пружање подршке будућим предузетницима, како би се боље позиционирали на тржишту рада и како би препознали, креирали и искористили могућности за запошљавање и самозапошљавање,“ – казао је градоначелник Лесковца др Горан Цветановић.

„Овај нови пројекат вредан је 72000 евра, од чега учешће Града Лесковца износи 28800 евра, док остатак финансира немачка влада преко организације ХЕЛП. У циљу подстицања предузетничког духа и његовог јачања, путем овог програма подржано је 30 грантова о донацији опреме и материјала просечне вредности 2400 евра,“ – додао је градоначелник.

Маша Бубањ, сениор менаџер за економски развој, истакла је да јој је велико задовољство и част што се наставља сарадња између Града Лесковца и ХЕЛП и додала да су сви микробизниси који су били подржани од стране организације ХЕЛП, још од 2002. године и до данас, чак је 74 % њих и даље активно.

„Неки од њих су почели у гаражи са најосновнијим машинама, и то је за нас знак да оно што радимо заиста даје резултате и јесте успешно, а наравно и за наше донаторе да са оваквом врстом помоћи треба наставити. Нама је велико задовољство што Град Лесковац препознаје вредност и значај оваквих пројеката и препознаје значај подршке микробизнисима, јер су они свуда у свету носиоци развоја.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија