wrapper

Град Лесковац и Министарство за заштиту животне средине на територији града спровели су пројекат пошумљавања брда Хисар и Спомен парка. Укупна вредност пројекта је милион и 430 хиљада динара а учешће града 300 хиљада.

„Захваљујући овом пројекту на две наведене локације посађено је 280 стабала разних врста дрвећа, попут храста китњака, граба, липе, јавора, црног и белог бора. Садња дрвећа је веома важна за природу, свако засађено дрво је природни ресурс и произвођач кисеоника, а брига о природи веома озбиљан посао, те је свака подршка нашој локалној самоуправи, попут ове, веома значајна. Град Лесковац је одговорна локална самоуправа која води рачуна о заштити животне средине и констатно организује акције везане за ову тему, а садња дрвећа је једна од њих. У претходних девет година на територији нашег града засађено је око 7300 стабала лишћара и четинара и око 3000 комада декоративног четинарског и лишћарског шибља“ – казала је данас на Хисару ПР градоначелника Лесковца Александра Стојановић, нагласила да овакви пројекти поред доприноса здравијој животној средини, јачају свест грађана о овој важној теми и најавила да ће град наставити са радом у овој важној области.

Стојановићева је данас апеловала на грађане да допринесу очувању животне средине и говорила о јесењој садњи у оквиру које ће бити посађено скоро 200 стабала лишћара и декоративно шибље, за коју се из буџета Лесковца издваја 2,5 милиона динара.

Данас је говорио и шеф Одељења за заштиту животне средине Слађан Ђикић и рекао:

„Пре две године смо засадили 180, сада садимо 280 стабала аутохтоних врста. Пошумили смо једну локацију у Сат Махали на којој се стално формирала депонија како бисмо то спречили. Садња је значајна и што се тиче ерозије и побољшања квалитета ваздуха, а како брдо Хисар представља плућа нашег града, значај је још већи.“

Tagovano

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија