wrapper

Лесковац улаже значајна средства како би сви храмови знања на територији града добили изглед какав заслужују.

У програм „Унапређења енергетске ефикасности“ до сада је уложено 75 милиона кроз: санацију Oсновне школе „Коста Стаменковић“; зграде „Гимназије Лесковац“ и Економске школе, Основне школе у Чекмину, Основне школе „Вук Караџић“ у Лесковцу, Средње школе у Грделици, Основне школе „Десанка Максимовић“ у Грделици, Основне школе „Вук Караџић“ у Печењевцу. Град је такође уз финансијску подршку Европске уније и Владе Швајцарске, у износу од 95.000 евра, реализовао пројекат “Побољшање енергетске ефикасности кроз енергетску обнову објекта” у Основној школи „Трајко Стаменковић“ у Лесковцу. Укупна вредност радова је 105.000 евра.

Данас је градоначелик др Горан Цветановић посетио Освновну школу „Светозар Марковић, поводом енергетске санације објекта.

Пројекат се реализује средствима локалне самоуправе града Лесковца у вредности од 6 милиона и 100 хиљада динара. Рок за извођење радова је 60 календарских дана, извођач је уведен на градилиште 30. септембра 2018.

„Веома ме чини срећним то што ће зграда „даме поред Ветернице“ проћи кроз енергетску санацију и што ће завршетком радова на хали „Дом партизана“ ученици ове школе почети са часовима физичког васпитања у објекту намењеном за то,“ – истакао је градоначелник.

Још једна школа у нашем граду ће проћи кроз реконструкцију. Реч је о школи „Васа Пелагић“ за чије ће уређење ЕУ ПРО издвојити 150 хиљада евра, а локална самоуправа скоро 70 хиљада евра. Почетак радова нас очекује наредне године.

Све наведено спроводи се са циљем како би деца имала што боље и пријатније услове за боравак у учионицама.

Првацима су подељене књиге „Пажљикова правила у саобраћају“.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија