wrapper

Музичку школу „Станислав Бинички“ посетио је данас градоначелник др Горан Цветановић.

Велики број талентованих, вредних и већ формираних музичких уметника изнедрила је ова школа, а у прилог томе нам говоре њихови тријумфи којих је током 2017/2018 школској години било чак 120.

Пре самог обиласка школе одржана је презентација Музичке школе о досадашњем раду. Музичка школа већ 10 година организује Лесковачке дане музике – манифестацију током које уживамо у концертима класичке, џез и духовне музике. ЛЕДАМУС већ пуну деценију у Лесковац доводи врхунске уметнике из земље и иностранства и управо је због организације ове манифестације, градоначелник Цветановић кандидовао ову школу за добитника Октобарске награде – Медаље.

Након представљања резултата школе, градоначелник је подсетио на улагања локалне самоуправе у њу:

„Са циљем да поспешимо рад талената ове школе и омогућимо им што боље услове за школовање, којих ове године у основној школи има 703, а у средњој 126 ученика, до сада смо Музичкој школи поклонили 5 пианина. Сваке године локална самоуправа издваја око 500 хиљада динара за набавку овог инструмента, а ове године, средства су уложена у репарацију 2 полуконцертна клавира. За пианина, и ове године за репарацију клавира одлучили смо се, јер сви ученици средње школе морају да користе пианино како би стекли образовање. Ученицима и предавачима у овој школи желим да наставе са низањем успеха, а свима нама да наставимо да уживамо у њиховим концертима“ рекао је Цветановић.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија