wrapper

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић данас је са својим сарадницима посетио компанију Терастил која је међу првима на донаторски рачун града Лесковца уплатила милион динара намењених Ковид болници и Дому здравља.

„Терапласт група има традицију дужу од 120 година. Ова озбиљна компанија је на Дан града 11. октобра 2017. године свечано отворила свој први погон за производњу сенвич-панела. Њихов развојни пут у Лесковцу је најбољи показатељ повољне пословне климе што доказује и сертификат НАЛЕД-а који смо први добили по четврти пут у Србији и региону. На јавној аукцији са 4,2 милиона евра ова фирма је купила некадашњи Интерлеминд и уложила 2 милиона евра у адаптацију простора и још 3 милиона у обртни капитал. Након годину дана Терастил је инвестирао додатних 2 милиона евра у проширење својих капацитета и тада је удвостручен број радника, па сада упошљава 75 људи. У ову производну халу површине 8.000 м2,   у коју је ако сакупите све цифре уложено око 11 милиона евра. У њој постоји велика физичка дистанца међу радницима тако да се и за време ванредног стања радило у три смене уз максимално поштовање прописаних мера, на чему вам се у име града захваљујем. Терастил је за три године успео да досегне 2 милиона м2 грађевинског материјала који се даље дистрибуира по Србији и свим суседним државама. Честитам Терастилу на завидном успеху који су постигли у нашем граду, драго ми је да се у току епидемије нису сусретали са већим изазовима и још једном се у име грађана Лесковца захваљујем на хуманости, вашој доброти, узору и примеру који треба да следе друге компаније“ – рекао је градоначелник данас.

Зоран Цвијовић, генерални директор Терастила се захвалио на континуираној подршци градоначелнику.

„Предузели смо све неопходне мере да сачувамо нашу производњу, зато сада идемо напред као да се ништа није дешавало. Прве године смо направили милион квадрата панела што је био рекорд, а сада идемо на преко два милиоона квадрата. Морам да напоменем да 60% панела иде у извоз и да је транспортни саобраћај све време функционисао нормално, те смо благовремено отпремали наше производе. Што се донације тиче, ми смо друштвено одговорна фирма, и као део града одлучили смо да помогнемо“ – нагласио је Цвијовић.

Цвијовић је данас казао како је компанија користила помоћ државе Републике Србије и то исплату три минималне зараде и одложено плаћање доприноса.

Tagovano

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија