wrapper

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић данас је обишао средњу хемијско-технолошку школу „Божидар Ђорђевић Кукар“ .

Школа је основана 16. априла 1962. године одлуком радничког савета фабрике фармацеутских и хемијских производа Здравље у Лесковцу. У њој се стиче средње стручно образовање за подручје рада хемија, неметали и графичарство у трајању од три и четири године, средње стручно образовање у трајању од три године за подручје рада личне услуге и средње стручно образовање за подручје рада геологија, рударство и металургија у трајању од четири године. У хемијску школу град Лесковац је до сада уложио скоро 3 милиона динара. Замењен је котао за грејање,, поправљене су пумпе за грејање и радијатори, замењена су врата на учионицама и седишта на столицама, финансирани су и оодласци ученика на текмичење.

„Локална самоуправа мисли на сваког ученика нашег града, зато је у претходном периоду улагано у многе школе на територији града Лесковца. Многе школе су енергетски саниране, уређене су учионице, фискултурне сале, терени... Просвета је један од наших приоритета зато издвајања повећавамо из године у годину . У току 2018. године, планирана издвајања износе преко 550 милиона динара за предшколско, основно, средње образовање и Центар за стручно усавршавање у образовању.

То је, поређења ради, око 150 милиона динара више него у 2014. години.“ Поручио је прилико посета градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

Директор школе Тане Куртић захвалио се градоначелнику на посети, нагласивши да је он први градоначелник који је посетио средњу хемијску школу. Директор Куртић овом приликом је истакао да ће школа добити још један образовни профил за маникир и педикир.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија