wrapper

Данас је организована посета аеро-клубу „Саша Митровић“ где су заинтересовани грађани имали прилике да се упознају са активностима овог клуба.

„Лесковачки аеродром некада је имао велики значај. Овде су одржавана авио-такмичења, спортске и друге манифестације, и овај аеродром је био и део европског система аеродрома за послове потраге и спасавања. Такође, некада су на аеродрому у Лесковцу слетали и хеликоптери државних званичника,“ - рекао је Милош Ћирић, начелник Јабланичког округа.

„Локална самоуправа Града, у сарадњи са аеро-клубом „Саша Митровић“, је одлучила је да оживи овај простор. Уведена је струја, видео надзор, постављен кров и ПВЦ столарија. Око 500 хиљада динара уложено је у наведене санације. Поред улагања, клуб је оживљен и посетом малишана током летњег распуста када је више од 1000 деце имало прилику да се упозна са радом аеро-клуба и израдом макета авиона. Захваљујући њиховом ангажовању, на Дан града Лесковца, 11. октобра је над нашим градом, поново, након дугог низа година летео балон“, – додао је начелник Ћирић.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија