wrapper

Данас, на Дан Светог Трифуна, заштитника виноградара, заменица градоначелника др Јасмина Ранђеловић је са сарадницима обишла винарију “Aquila” и младог власника Душан Николића, који је наследио породични посао и претворио га у успешан бизнис – од произвоње грожђа у прераду и винарију. Посети винарије претходио је обилазак виноградара породице Николић.

Испред локалне самоуправе говорио је помоћник градоначелника Милан Стојковић:

„Породица Николић већ дуги низ година са посвећеношћу ствара, негује и оплемењује своја вина, користећи најсавременије технологије, научна сазнања, али и традицију генерација иза нас.

На хектар и по породичног винограда производе 10 хиљада литара годишње. Своје производе пласирају на домаћем тржишту, а у плану је такође проширење виногрдарских капацитета и дуплирање капацитета винарије,“ – рекао је Стојковић, честитавши празник и пожелевши им добар род и пуне бачве.

Власник ове винарије, млади Душан Николић који је наследио посао од деце и оца, том приликом захвалио се на посети и рекао:

„Трудимо се да производимо врхунска вина од врхунских сорти грожђа и да сви уживају у тим винима. Винарија је основана 2018. године, млада је винарија због тога што смо се ми прво бавили производњом грожђа, и то је природни процес из производње грожђа у прераду.“

Душан је истакао да његова фирма вина пласира на локалном и на националном нивоу, а да планирају да удвоструче производњу и у наредном периоду почну да извозе своје производе на инострано тржиште.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија