wrapper

Данашња "прича о школама" посвећена је Основној школи „Милутин Смиљковић“ из Винарца и свим успесима и дешавањима током 2020. године.

"Шта смо урадили 2020. године у матичној школи у Винарцу?

У свим учионицама поставили смо нове беле табле. Средствима локалне самоуправе заменили смо стара, дотрајала улазна дрвена врата, новим алуминијумским вратима. Добитници смо Светосавске повеље за допринос ширењу духа Светосавља и унапређивању образовно-васпитног рада. У сарадњи са Месном заједницом, ученицима наше школе, организовали смо поделу новогодишњих пакетића.

У фебруару месецу, према пројекту Министарства просвете, науке и технолошког развоја увели смо интернет мрежу (ви-фи и кабловски инернет). Прикључили смо Амрес мрежу. Средствима локалне самоуправе озаконили смо школски објекат, урадили пројекат изградње котларнице и увођења централног грејања у школи и добили грађевинску дозволу за изградњу. 

Током марта месеца остварили смо сарадњу са Основном школом „Јосиф Костић“ која је резултирала стварањем бољих услова за унапређивање наставе и учења. Обележили смо Дан матерњег језика тако што смо одштампали и залепили на степеништу школе "правилно – неправилно". 

У мају и јуну остварили смо сарадњу са Основном школом „Душко Радовић“ на Новом Београду  и обезбедили клупе, столице, ормариће за децу, канцеларијски намештај, табле за учионице, клима уређање, фотокопир апарате, и на тај начин створили услове за бољу и квалитетнију наставу.

Средствима локалне самоуправе и ангажовањем запослених у школи, родитеља наших ученика и мештана, током летњег распуста, оградили смо школско двориште у централној школи. Августа месеца смо окречили просторије у централној школи по жељи родитеља и ученика наше школе. Засадили смо око 400 садница смрче дуж ограде школе. 

Рестаурирали смо старе клупе у школском дворишту. Средствима донатора обезбедили смо пројекторе за све учионице у школи и за наставничку канцеларију. 

Подршком Града, обезбедили смо рачунаре за све учионице у школи и повезали све рачунаре са пројекторима. На овај начин унапредили смо услове у настави која прати трендове образовања у 21. веку.  

Добитници смо Октобарске награде града Лесковца - Похвале, поводом 110 година постојања и унапређивања васпитно-образовног рада и промоције града Лесковца. 

Средствима донатора обезбедили смо озвучење у свим просторијама школе, које планирамо да у наредном периоду користимо за обавештења, за отварање радио-станице у нашој школи, али и за коришћење приликом организовања приредби и значајних датума.   

Обезбедили смо радне униформе за све помоћне раднике наше школе."

 

текст и слике преузете са званичне интернет странице ОШ "Милутин Смиљковић" у Винарцу

 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија