wrapper

×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 495

Младим пољопривредним произвођачима данас је у Свечаној сали Града Лесковца представљен нови пројекат "Подстицање запошљавања младих" Немачке развојне сарадње који реализује Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ. 

Овим пројектом предвиђена је подршка регистрованим пољопривредним произвођачима са подручја Јабланичког округа, до 35 година старости, који ће бити у могућности да добију пластенике за покретање или унапређење своје производње у области повртарства.

У Јабланичком округу, који заједно са Нишким чини један пилот регион, највећи потенцијал за запошљавање младих је препознат у пољопривреди, као и у стручним обукама за младе на захтев послодавца или на основу потреба тржишта рада.

Присутни на презентацији данас су могли да добију све потребне информације о начину аплицирања, а они који то нису учинили данас, моћи ће да се упознају са детаљима пројекта у петак и понедељак, када ће презентације бити одржане у Брестовцу и Богојевцу.

Кроз пројекат "Подстицање запошљавања младих" недавно су 53 млада пчелара добила укупно 400 кошница за унапређење своје производње. Немачка развојна сарадња је прошле године пружила подршку у опреми и пољопривредној задрузи „Зелена Звезда“ и пчеларским удружењима „Бели Багрем“ и „Лесковац“, чиме је око 100 младих из руралних подручја добило могућност да унапреде своје знање да воде и развијају пословање у оквиру свог пољопривредног домаћинства.

 

 

 

Галерија слика

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија