wrapper

Данас је у сали Скупштине града Лесковца организована подела уговора о донацији 40 грантова у опреми просечне вредности 2400 евра који се додељују у оквиру програма социо-економског оснаживања финансираног од стране немачке владе и суфинансираног од стране града Лесковца, све у оквиру пројекта организације ХЕЛП.

Грантове у опреми, просечне вредности 2.400 евра, добило је 40 микро и малих бизниза, тачније 13 жена и 27 мушкараца за обављање 15 услужних и 23 занатских делатности на подручју града Лесковца. Од укупног броја 12 подржаних малих бизниса је у обавези да запосли једног новог радника.

Градоначелник Лесковца је уручио поменуте грантове и притом рекао:

„Укупна вредност овог пројекта износи 96 хиљада евра, од којих је учешће града 33 хиљаде и 600 евра. Ово је девети пројекат организације ХЕЛП који се спроводи на територији града Лесковца. Кроз претходних осам пројеката, сумом од 1.137.230 евра, укупно је подржано 336 корисника, са степеном одрживости од 80%. Покретање сопственог бизниса и развој предузетништва су ефикасни начини да се повећа број запослених тако у земљи, тако и у самом нашем граду, стога се Град Лесковац труди да реализује све већи број подстицајних мера, једна од њих је ова, како бисмо охрабрили наше уважене суграђане да се упусте у предузетничке воде.  Ове године микро и мали бизниси који ће добити опрему за проширење своје делатности се баве разним делатностима, набројаћу само неке: рециклажом, штампом на текстилу, књиговодственим и угоститељским делатностима, психотерапијиом, дерматологијом, адвокатуром, архитектуром, као и прерадом дрвета, производњом палета, обављањем завршних радова у грађевинарству као молери, фасадери, керамичари, инсталери. Међу добитницима грантова се налазе и ауто-механичари, ауто-лимари, вулканизери, вариоци, пекари и фризери, произвођачи ограда, капија, постељина, салвета, табуреа, украса од папира и картона за прославе,“ – и захвалио се организацији ХЕЛП на одличној сарадњи и пожелео свима успех у даљем пословању.

На конференцији за медије говорио је и координатор ХЕЛП-овог пројекта Војкан Миловановић који је казао:

„Хвала граду Лесковцу на активном учествовању у читавој реализацији овог пројекта. Досадашња сарадња је била изузетно добра, као што се тиче реализације претходних пројеката, тако и досадашње реализације овог пројекта и надамо се и очекујемо успешну сарадњу и у наредном периоду, не само што се тиче овог пројекта, већ се надамо и некој будућој сарадњи. Оно што могу да вам пожелим јесте да имате сав пословни успех који можете да остварите са вашим бизнисима.“

Присутнима се обратила и Бранкица Ђорђевић, самохрана мајка која је регистровала делатност за декоративне предмете од папира и каротна захвалила се оранизацији ХЕЛП и градоначелнику Цветановићу на омогућеној прилици за развој њиховог пословања.

„Маја месеца ове године сам регистровала делатност – производња производа од папира и картона. Месец дана касније сам отворила издвојену јединицу у коју производе које произведем декоришем балонима, цвећем... У сваком послу поред труда, воље и талената потребан је алат, мени као самохраном родитељу било је незамислимо да направим опрему у овом износу. Због тога вам још једном велико хвала.“

Обратио се и Милан Петковић, који ће регистровати делатност за производњу пецива, колача и хлеба, који се захвалио Граду и градоначелнику Цветановићу и организацији ХЕЛП који су му омогућили да дође до машина које су му потребне да започне свој бизнис, и додао да без подршке не би успео да одвоји ова средства да почне са пословањем.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија