wrapper

„Чеп за хендикеп“ је грађанска инцијатива покренута са циљем унапређења положаја особа са инвалидитом. Већ деценију ова организација прикупља чепове са пластичних флаша, које затим продаје компанијама које се баве рециклажом тврде пластике. За добијени новац особама са инвалидитетом купују се нова или половна ортопедска помагала.

За десет година постојања прикупљено је 590 тона чепова и набављено 118 ортопедских помагала.

Град Лесковац се овој акцији прикључио постављањем кутије на портирници зграде општине, а како је акција наишла на велики одазив места за прикупљање, метална срца, постављена су на тој локацији, код Услужног центра у згради Осмоспратнице, Народној библиотеци и на тргу у центру Лесковца.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић и запослени у Градској управи, као и становници града редовно одлажу чепове који се даље дистрибуирају организацији „Чеп за хендикеп“.

„Ово је наш мали допринос у помоћи особама са инвалидитетом. Као одговорна локална самоуправа велику пажњу смо умерили ка области социјалне заштите. Издвајања за текућу годину износе 250.269.000 динара, док ћемо за наредну годину повећати суму на 271.918.000 динара, а путем јавног конкурса је подржан велики број пројеката удружења сумом од тридесет и једног милиона динара. Улаже се и у инфраструктуру, постављају се рампе, стазе за слепе и на двема установама, Центру за социјални рад и СРЦ Дубочица, су постављени лифтове за све посетиоце који користе инвалидска колица“ – рекао је градоначелник Цветановић говорећи о акцији.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија