wrapper

Радови који су започети у оквиру програма Санације и адаптације верских и културних објеката у циљу развоја верског туризма, настављају се и ове године. У овогодишњем буџету града Лесковца је за ове намене издвојено 11 милиона динара.

Један од најважнијих пројеката на којем се у граду Лесковцу ради је изградња храма Светог Симеона Мироточивог која је започета 2005. године, али је због недостатка средстава прекинута, те поново настављена 2014. године. 

Са уређењем пода овог храма се почело пре две године и тада је за ове намене из буџета издвојено 2,4 милиона динара. Јула месеца текуће године су почели да се изводе подополагачки радови на припрати и наосу храма укупне површине 220 метара квадратних. Ови радови подразумевају израду мозаика од пет врста мермера по нацрту и ликовном решењу архитекте Димитрија Маринковића. Уговорена вредност поменутих радова је 8,3 милиона динара, а данас је из буџета града одговорном извођачу радова „Јаспис и Сард плус“ из Аранђеловца исплаћена сума од 1,5 милиона динара. Четрдесет процената ове инвестиције је завршено, а рок за завршетак радова је средина месеца новембра.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија