wrapper

Данас је у Свечаној сали града Лесковца уприличена додела уговора за финансирање пројеката из области социјалне заштите. Пре уручења уговора присутнима се обратио градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић који је истакао да  у овој години, средства планирана за финансирање установа и услуга у домену ове области износе 250 милиона динара, а од преузимања одговорности, до данас у овај важан сегмент друштва уложено је више од милијарду динара.  

"Данас уручујемо 46 уговора укупне вредности 31 милион динара, а право на суфинансирање је остварило 26 удружења.

Има много помака када је област социјалне заштите у питању, али има и много корака које ћемо морати да направимо како бисмо заједно померили све баријере са којима се и даље наши суграђани сусрећу. Убудуће ћемо бити још истрајнији и одлучнији у изједначавању могућности, превазилажењу стереотипа и прихватању различитости - јер у различитости лежи наша снага," - казао је градоначелник Цветановић.

У име удружења чији се пројекти финансирају поменутим средствима говорила је Александра Јовановић, представник Удружења за помоћ МНРО која се захвалила граду Лесковцу и градоначелнику Цветановићу на великом разумевању и подршци. 

"Удружење за помоћ МНРО Лесковац је на овом конкурсу поднело четири предлога пројеката, који су заправо услуге у области социјалне заштите – викенд предах смештај, камп животних вештина, проширење капацитета дневног боравка Дуга и подршка Удружењу. Одобрена су средства од 4,5 милиона динара а пројектима ће бити обухваћено 225 особа са интелектуалним потешкоћама и чланова њихових породица.

Трудићемо се да оправдамо указано поверење и подршку настојати да достигнемо одрживост за своје програме кроз стандардизацију, лиценцирање и нормативно усклађивање."

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија