wrapper

Пројекти из области јавног информисања доприносе бољем упознавању различитих сегмената друштва попут привредног развоја, културе, здравства, екологије, социјалне заштите, националних мањина. Стога је и ове године спроведен конкурс за суфинансирање пројеката из области јавног информисања на који је пристигло 35 пројеката. Град Лесковац је ове године у ту сврху определио 30 милиона динара, а укупна потраживања пријављених пројеката су износила 65,7 милиона динара.

Стручна комисија у саставу: Александар Станојевић (председник), и чланови Миодраг Миљковић и Радоман Ирић је одлучила је да подржи 23 пројекта. Тим поводом данас је одржана конференција за медије на којој је градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић поделио уговоре медијским екипама чији пројекти ће бити подржани средствима града. Прва од три рате биће уплаћена на рачуне медија у понедељак.

„Рад медија је важан за функционисање заједнице и данас са напретком информационих технологија, још више је изражен. Уз поштовање тога и разумевање потешкоћа са којима се медији суочавају, град Лесковац ће већ у наредној години за пројекте из области јавног информисања издвојити рекордних 40 милиона динара.

И заједно са текућом годином до сада, од када сам са својим тимом преузео одговорност, долазимо до суме oд 180 милиона динара, која је у ове сврхе издвојена из буџета, што морате признати да је једна солидна цифра. А подсетићу вас да је Лесковац пети у Србији по издвајању за медије.“

Наташа Ђорђевић уредица портала „Stav life” је овом приликом казала:

„Изузетно ми је драго што имам прилику да вам се јавно захвалим на свему ономе што смо успели да заједно урадимо, оно што готово нико данас у Србији није, а то је да једнако од позиције, али и од опозиције, чујемо да смо објективни и професионални, што значи да смо на прави начин бранили и бранимо част професије коју обављамо. Наравно да то не бисмо успели без отворених институција за сарадњу али и да нисмо стекли поверење грађана који су наши највећи сарадници и драго ми је и надам се да ћемо остати на том курсору и да ћемо ову професију, која је деградирана и неретко оспоравана, бранимо на прави начин.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија