wrapper

Данас је у Свечаној сали Града Лесковца подељено 39 уговора о реализацији програма и пројеката из области културе који се финансирају и суфинансирају из буџета града Лесковца по конкурсу расписаном у 2019. години.

Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић уручио је уговоре и притом истакао:

„Култура нас уједињује и даје нам осећај безбедности. Језик којим говоримо, уметност, књижевност и баштина којом се поносимо, наши храмови културе, наша кухиња, фестивали, манифестације, обичаји и традицијa заједно чине нашу културу. Они постају део наше свакодневнице.

Управо због тога „не може се рећи да у било ком друштву има „довољно“ или „превише“ културе.“ Она је огледало сваког друштва и његов најбољи амбасадор у свим својим сегментима.

Када је култура у питању, наш град има чиме да се похвали. Лесковац је град који носи свој културни идентитет са поносом. Велико задовољство ми пружа чињеница да је Лесковац постао један од центара културе у нашој земљи. “

„Наша култура је наше благо, које се треба себично чувати од пролазности. Наставићемо са улагањима ову област, као и до сада, трудићемо се да из године у годину та средства увећавамо. У 2019. години укупно за област културе планирано је издвајање од 325 милиона динара, док је 9 милиона намењено за пројекте,“ – додао је градоначелник Цветановић.

Присутнима се обратила и Јелена Цветковић Црвеница испред дечјег хора „Звездице“:

„Велика ми је част да сам данас овде. Захвалила бих се Граду као главном финансијеру свих кутурних дешавања у нашем граду, али бих посебно истакла удео и залагање градоначелника да се овај наш град одговорно понаша и одговорно односи према свима нама културним и уметничким радницима.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија