wrapper

„Култура и уметност заузимају значајно место у Лесковцу. Град без културе је град без душе, а откако сам са сарадницима преузео одговорност за руковођење градом, трудимо се да Лесковцу удахнемо душу“, рекао је градоначелник Горан Цветановић на подели уговора за пројекте из културе.

Финансијска средства одобрена су за 42 пројекта, а одлуку о избору пројеката петочлана комисија донела је једногласно. Комисија је извршила преглед свих пристиглих пријава на конкурс, анализирала сваки примљени пројекат и извршила оцену пројеката на основу критеријума прописаних Правилником о начину, критеријумима и мерилима за избор пројеката у култури који се финансирају и суфинансирају из буџета града Лесковца и у складу са критеријумима по конкурсу.

Ове године је буџет за финансирање пројеката из културе повећан и износи 9 милиона динара, а код пројеката којима су одобрена средства за финансирање и суфинансирање из обалсти културе у 2018. години, водило се рачуна о уметничким капацитетима, утицају на промоцију града, на допринос развоју културног стваралаштва, остварењу јавног интереса, одрживости пројеката, усклађености са програмским приоритретима конкурса и са потребама циљних група.

Овом приликом се, у име свих добитника финансија, обратила директорка музичке школе „Станислав Бинички“ и захвалила се комисији и градоначелнику на подршци за пројектно суфинарсирање пројеката из културе.

           

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија