wrapper

Данас је у сали Народног позоришта настављена подела ауто-седишта за децу рођену септембра и октобраа текуће године чији су се родитељи пријавили и остварили право на једнократну помоћ породиљама. Број новорођених беба током ова два месеца износи 168. Родитељи који данас нису могли да присуствују уручењу моћи ће седишта да преузму на портирници у улици Пана Ђукића бр. 9.

Присутнима се обратила Јелена Стаменковић, помоћница градоначелника Лесковца, која је истакла:

"Град Лесковац вреднује и подржава породицу, као најважнију институцију друштва. Да је то тако говоре и бројне мере популационе политике, међу којима су: једнократна помоћ за породиље у износу од 10 хиљада за запослене и 20 хиљада динара за незапослене породиље, ваучери за десет прворођених беба у години у износу од 20 хиљада динара, накнада за уџбенике за све ученике првог разреда на територији града Лесковца, и за све ученике чије су породице корисници социјалне помоћи. У оквиру ових мера град субвенционише боравак деце у приватним вртићима и издваја средства за финансирање поступка вантелесне оплодње. Новина у одговорној популационој политици је и приступање покрету за децу Три плус како би се породицама са троје и више деце омогућиле погодности и побољшан материјални статус."

О значају ове подршке града Лесковца родитељима говорила је Сања Димитријевић из Братмиловца, мајка двоје деце, и рекла:

„Ове године сам добила предивну девојчицу по имену Јана, осим љубави, пажње, стрпљења које је неопходно за подизање деце, морамо да се осврнемо на велике финансијске издатке. Дивно је знати да град Лесковац сматра све мајке подједнако битним и да осим финансијске помоћи коју даје такође додељује ово седиђте које је нама важно за безбедност наше деце. Због тога вам се у своје и у име осталих родитеља захваљујем на подршци коју нам пружате.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија