wrapper

Данас се у Грделици кренуло са поделом подстицајних средстава пољопривредним произвођачима. Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић уручио је 77 уговора пољопривредницима, у вредности од 2,7 милиона динара, из Грделице и грделичког краја од укупних 787.

Том приликом градоначелник др Горан Цветановић истакао је следеће:

„Значај пољопривредног сектора и његовог даљег развоја, за Лесковац али и читаву Србију, је препознат и цени се. Из тог разлога константно улажемо у пољопривреду јер нам је важно дави имате услове за боље и квалитетније приносе, добар пласман производа, а самим тим и добре приходе.

Побољшањем путне инфраструктуре повезујемо се са осталим деловима нашег региона чиме ваши производи постају доступнији и конкурентнији. То је један од разлога зашто смо инсистирали на реконструкцији улаза у Грделицу у коју је уложено 34 милиона динара, као и улицу Боре Пешића у чију рехабилитацију је инвестирано 36 милиона динара,“ и додао да је овогодишњи буџет за пољопривреду 90 милиона, а да ће наредне године износити и преко 110 милиона динара истичући значај задруга које добијају значајна средства и из републичког фонда.

Новица Горчић, пољопривердник из Бадница, на конференцији за медије захвалио се градоначелнику Цветановићу и рекао да су субвенције које добија од великог значаја за његово газдинство.

 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија