wrapper

Данас је у Грделици подељен нови број Лесковачког гласника који је посвећен грделичком крају. Присутним медијским екипама обратио се Зоран Јовић који је овом приликом истакао да је Грделица након много година стагнације почела привредно да се развије отварањем холандске фирме за израду триотаже ин компаније Фуш у Ораовици која се бави производњом текстила које су запослиле око 200 лица из овог краја.

„Доласку инвеститора допринела су улагања у путну инфраструктуру. У реконструкцију путева на уласку у Грделицу из правца Ораовице и. Локална самоуправа на челу са градоначелником др сци. мед. Гораном Цветановићем равномерно брине о свим деловима Грделице – асфалтирана је улица Боре Пешића, Маршала Тита, изграђен део пута у Војиници, улица у Предејану, пут између Слатине и Велике Копашнице.

Локална самоуправа брине о месним заједницама као основним ћелијама друштва. С тим у вези изграђене су и реконструисане зграде месних заједница у Малој Копашници и Великој Сејаници где је изграђена и водоводна мрежа у коју је уложено 18,5 милиона динара.

Веома битно за побољшање квалитета је улагање у механизацију ЈКП Грделица у износу од 75,5 милиона динара.

Истичем и да је за Грделичане од великог значаја улагање у школе. Основна и средња школа у Грделици захваљујући пројекту енергетске ефикасности који је вредан 8 милиона динара сада имају нови изглед, топлије учионице, а укупно 10 милиона динара је уложено у постављање ограде и фискултурне сале у Предејану и Великој Грабовници, док је у Малој Грабовници изграђен спортски терен.

На последњој страни страни представљене су неке од популарних активности Дома културе у Грделици.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија