wrapper

Уручење уговора о пољопривредним субвенцијама започето је јуче у грделичком крају када су 94 пољопривредника добила подстицајна средства у укупном износу од 3,4 милиона динара.

Данас је подела организована у Дому културе у Печењевцу, а своје уговоре је преузело 100 пољопривредника укупне вредности 3,8 милиона динара.

Традиционално, уговоре је уручио градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић који је том приликом казао:

„Пољопривредни потенцијал југа Србије се огледа у чистом и плодном земљишту поред вештих и посвећених пољопривредних произођача. Посао пољопривредника је од стратешког значаја - пољопривреда одржава наша села и добру репутацију коју наш град Лесковац има јер је наш крај надалеко познат по квалитетним пољопривредним и прехрамбеним, такође.

108,7 милиона динара је из градске касе предвиђено за област пољопривреде за предстојећу годину, док смо за субвенције у 2022. издвојили преко 50 милиона динара. Знате да смо ове године определили 30 милиона, па смо ребалансом додали још 16 милиона, јер је било рекордно пријављених 970, а ове године је преко 1000 пољопривредних произвођача аплицирало. Додела субвенција је један од начина да подржимо вашу производњу па се надам да ће подстицајна средства, која ће вам данас бити уплаћена на рачуне, имати повољан утицај на ваш посао,“ - и додао да ће се у наредном периоду уручити и пактићи свим малишанима узраста до 7 година, а да ће се након тога спремити пакети за пензионере и социјално угрожене преко 30 хиљада пакета.

Након градоначелника, обратио се Саша Милосављевић из Доње Локошнице који је рекао да сваке године обрађује око 80 ари црвене паприке и да сваке године конкурише за локалне субвенције.

"Овом приликом бих се у име пољопривредних произвођача околних села захвалио градоначелнику др Горану Цветановићу. Хвала Вам, Ваша подршка нам много значи."

Ове године пољопривредницима са територје Лесковца ће бити уручено 1060 субвенција за које је град Лесковац определио 46 милиона динара.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија