wrapper

Данас је организована подела додатка Лесковачког гласника који је посвећен поречком крају. На конференцији за медије која је претходила подели, присутним медијским екипама се обратила Јелена Стојановић која је истакла да је Вучје бисер природе Лесковца и јужне Србије и додала да лепота кањона Вучјанке са хидроелентраном никога не оставља равнодушним.

„Град Лесковац је, у намери да очува ово природно богатство, уложио осам милиона динара у уређење купалишта на реци чиме су обновљени мост и брана, постављена ограда, савремени тоалети, соларна расвета, кућице са клупама, и поплочана је и продубљена пећина у близини бране.

Улагања ће бити настављена и кроз пројекат "Повезивање бисера" чија реализација се спроводи путем прекограничне сарадње између Криве Паланке, града у Северној Македонији и Лесковца. Биће спроведени радови на туристичкој инфраструктури у виду уређења простора, стазе и платоа, постављања урбане опреме за рекреацију и забаву, а дуж кањона Вучјанке биће трасиране, уређене и обележене пешачке стазе у дужини од 2,5 км.“

„Водећи рачуна о равномерном развоју свих делова града, локална самоуправа је усмерила улагања и у инфраструктуру Вучја и околине. Када је реч о саобраћајницама у овом крају, средства су издвојена за реконструкцију путева између Мирошевца и Славујевца, Горње Јајине и Бунушког Чифлука, Вучја и Брзе, пута кроз Бели Поток, мостова у Пресечини и Чукљенику, уређење пута који је имао проблема са клизиштем према Влајни као и у уређење кружне раскрснице у центру Вучја.

Значајан и дуго очекиван пројекат започет на пољу саобраћајне инфраструктуре који се тиче вучјанског краја је уређење пута између ове варошице и града, на деоници између Лесковца и Стројковца. Радови започети крајем новембра 2021. године биће изведени у дужини од 9 километара, а улагања износе 282 милиона динара,“ – додала је Стојановићева и закључила да су и улагања у образовне институције значајна за становнике поречког краја јер је уређено двориште основне и средње школе, постављена ограда, у реконструисан је плафон и кров, репариран паркет у фискултурној сали, а у средњој школи је уведено централно грејање и изведена санација тоалета. Сва наведена улагања износе 13,7 милиона динара.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија