wrapper

Данас су почели радови на адаптацији и реконструкцији објекта предшколског образовања и васпитања – вртић „Бамби“ у Лесковцу.

Средства за реализацију овог пројекта је обезбедило Министарство без портфеља задужено за демографију и популациону политику, и износе око 6 милиона динара. Тренутно је у току санација кровне конструкције овог објекта, а након тога ће уследити замена столарије и санација фасаде.

Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић се обратио присутнима и истакао да је инвестирање у квалитетно предшколско васпитање и образовање представља једну од најбољих и најважнијих инвестиција сваког друштва. Он је додао:

„Локална самоуправа препознаје значај и важност предшколских установа зато што вртић представља место у ком будуће генерације праве прве кораке ка нашем друштву. Ми настојимо да деци омогућимо најбоље могуће услове за раст и развој . Деца су наше сутрашње судије, и тек када они буду на нашим местима видећемо колико смо били успешни. Ако будемо имали среће наши потомци ће нас превазићи. Из тог разлога, ми правимо велике и константне напоре да створимо услове у којима ће свако дете моћи да постане најбоља верзија себе.“

Директор ЈП Урбанизам и изградња Новица Николић је истакао да је циљ пројекта је санација и адаптација овог објекта. Извођач радова је „Систем СНЛ градитељ“ из Лесковца и „КИМ ТИМ“ из Пирота.

Марија Ракић, заменик директора ПУ „Вукица Митровић“ је обавестила родитеље ће у току реконструкције деца која похађају овај вртић бити пребачена у вртић „1001 радост“.

Град Лесковац је ове године за рад Предшколске установе „Вукица Митровић“ планирао износ од 281 милион динара, а од ове године по први пут ће подржати и пословање приватних вртића са 5 милиона динара.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија