Одштампајте ову страницу

Концертом виолинисте Романа Симовића и пијанисте Владимира Милошевића, синоћ је, у Народном позоришту у Лесковцу, отворен јубиларни ЛЕДАМУС.

Лесковачке музичке свечаности под називом „Ледамус“ већ десету годину за радом своје суграђане часте концетима класичне, џез и духовне музике и изненађују их наступима врхунских уметника и ансамбала како из Лесковца града, тако и из земље и иностранства .

У поздравној речи директорка средње музичке Биљана Миљковић упутила је захвалност покровитељима фестивала Министарству културе и информисања и Граду Лесковцу доделивши им захвалнице.

У име Министарства захвалницу је преузела саветник и координатор за музичку уметност и дискографију, Драгана Митровић која се захвалила на почаствовању и истакла значај овог фестивала.

Лесковачке дане музике свечано је отворила Јасмина Ранђеловић, заменик градоначелника Лесковца, која је примивши захвалнице граду и градоначелнику казала:

„Култура и уметност заузимају значајно место у Лесковцу. Градоначелник воли да каже да је град без културе град без душе, а верујем да се сви слажемо са овим те се трудимо да Лесковцу разним културним дешавањима удахнемо душу. У нашем граду се константно организују културно-уметнички програми који могу да задовоље различите укусе Лесковчана. Један пример тога је Ледамус. Лесковачки дани музике су нас протекле деценије обрадовли са више од 120 концерта и ту се не заустављају. Локална самоуправа препознаје значај музичког стваралаштва, и у том настојању подржава ствараоце и реализаторе уметничких манифестација.“

Галерија слика