wrapper

Синоћ је Лесковачки културни центар окупио велики број љубитеља фотографије са простора бивше Југославије јер је отворен девети Самит фотографа екс Југославије који ће трајати у наредна три дана.

Многобројни посетиоци који су присуствовали чину свечаног отварања су имали прилику да погледају фотографије учесника на великој галерији ЛКЦ-а, као и радове Радисава Филиповића који је овогодишњи добитник престижне награде „Томин шешир“ за допринос развоју и афирмацији фотографије.

Директорка Лесковачког културног центра се обратила присутнима и истакла да се ова манифестација реализује уз асустенцију фото клуба Лесковац. „Годинама уназад, од настанка до данас, Самит потврђује да уметност и лепота живљења не знају за поделе и мржњу. Скуп у Лесковцу својом доследношћу и енергијом спаја неспојиво и доказује да ниједан мрак, ниједна подела не могу не могу угушити љубав, поштовање, веру. Уметност говори једним језиком, језиком који сви разумемо, језиком лепоте. Зато је ова манифестација важна, као траг у бескрају.“

Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић је отворио овај скуп речима: „Живот нам стално доказује да без сарадње, умрежавања, комуникације и размене искустава нема напретка.

Лесковац је увек био град великог срца, добар домаћин, али и град који има чиме да се похвали.

Оно на шта смо посебно поносни је чињеница да смо од стране НАЛЕД-а сертификовани као локална самоуправа са повољним окружењем, са одличним услововима за инострана улагања.“

Он се захвалио свим учесницима и што кроз фотографију преносе слику о нашим људима, нашим људима, нашим знаменитостима и обичајима.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија