wrapper

Пре недељу дана почели су радови на реконструкцији спортског терена у оквиру Медицинске школе у Лесковцу. Вредност радова које финансира Министарство омладине и спорта и град Лесковац износи три милиона и 860 хиљада динара.
Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је данас са својим сарадницима обишао радове и тада казао да је локална самоуправа као од 2012. године као један од најзначајнијих циљева поставила улагање у образовање кроз побољшање услова у којима ученици стичу знање.
 
"Преко 250 милиона динара је издвојено за енергетску ефикасност и уређење фасада, око 162 милиона за спортске хале и терене и око 100 милиона динара за санацију кровова, система за грејање, постављање ограда и побољшање санитарно-хигијенских услова. То је улагање веће него у претходних 50 година у све школе које сијају мовим сјајем и имају потпуно другачији, савеемени изглед.
Од укупне суме Министарство је издвојило 2,4 милиона, а град око милион и 500 хиљада динара.
Овде ћемо имати терен за мале и комбиноване спортове на површини од 990 метара квадратних, нове кошеве и голове."
 
Градоначелник се данас осврнуо на рад Медицинске школе и рекао да ту ради квалитетан кадар и добре ученике који настављају школовање на високошколским установама, медицини, стоматологији, фармацији.
 
Марија Савић, директора школе је данас рекла да Медицинска школа у Лесковцу постоји 63 године и да од почетка ради без фискултурне сале.
"Ово је једна од већих инвестиција у школи у последње време која се изводи захваљујући граду, градоначелнику Цветановићу и Министарству омладине и спорта. Има вишеструки значај не само за напу школу, већ и за Месну заједницу Вељко Влаховић, јер ће с терен користи вишенаменски" -рекла је директорка.
 
Рок за извођење радова на терену је 40 дана.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија