wrapper

Данас су почели радови на реконструкцији улице Девет Југовића, од раскрснице са улицом Првог маја до раскрснице са улицом Норвежанска, у дужини од 761 метар који се финансирају из буџета града Лесковца са 38 милиона динара.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је са сарадницима обишао поменуте радове и на конференцији за медије казао:

„Налазимо се у у улици Девет Југовића, која ће ускоро добити потпуно ново рухо – постојећу коцку заменићемо новим асфалтом и уредити тротоаре бехатон плочама. Данас су отпочели радови на рехабилитацији ове улице у дужини од тачно 761 метар и за то је Град Лесковац издвојио 38 милиона динара. Рок за извођење радова је 90 календарских дана. Извођач радова је Перица Јовић предузетник АБ КОП из Власотинца.

Реконструкцијом ове улице ће Лесковац добити још једну савремену саобраћајницу и тиме обезбедити несметан и бржи проток саобраћаја, и, што је важније, значајно ће олакшати живот мештанима улице Девет Југовића као и свих који у транзиту користе ову улицу,“ – и додао да је ова улица значајна јер је једина која је остала под коцком у граду, улица коју користе и људи из Медвеђе и Лебана, као и да је у претходних неколико месеци урађено много: од Булевара Николе Пашића и пута Лесковац-Лебане, преко улице Димитрија Туцовића, пута у Војиници, Губеревцу, пута у Оруглици и Равном Делу до пута Лесковац-Вучје, на ком се увелико ради.

Новица Николић, директор ЈП Урбанизам и изградња, рекао је да се радови изводе на основу Пројекта за извођење радова и на основу пројекта привремене саобраћајне сигнализације, као и да је пројектну документацију израдило ЈП Урбанизам и изградња.

Он је додао да је предметом рехабилитације коловоза предвиђена замена комплетне коловозне конструкције постељицом тампонског материјала од шљунка, изграда тампонског слоја од туцаника, и два асфлатна слоја на коловозу.

Рекао је и да је на тротоарским површинама предвиђена уградња бехатон плоча, као и висинско регулисање шахт поклопаца и сливних решетки. Одводњавање атмосферских вода решено је комбинацијом подужних и попречних падова на коловозу.

Марија Цакић, мештанка овог краја, захвалила се Граду и градоначелнику и рекла да су на овај пројекат дуго чекали, да је од великог значаја првенствено за децу, а онда и за околину.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија