wrapper

Почели су радови на изградњи уличног осветљења у улици Раде Жунић у Лесковцу. Вредност уговорених радова 11,78 милиона динара. Средства за реализацију радова из уговора обезбедио је град Лесковац. Извођач радова је „LUX “ из Лесковца. Рок за извођење радова је 60 календарских дана.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић обишао је поменуте радове и том приликом истакао:

„ЛЕД осветљењем остварују се огромне уштеде у потрошњи електричне енергије, а са друге стране град изгледа много лепше и модерније, док ће се и безбедност свих учесника у саобраћају подићи на много виши ниво, што је и наш заједнички циљ.

С обзиром на то да се ради о државном путу решење о грађевинској дозволи је издало Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и на то смо чекали да би данас почели са радовима.

Након завршених радова на реконструкцији водоводне мреже у 2020. години, где смо инвестирали 20,4 милиона динара и сада, изградњом уличног осветљења створиће се услови да ЈП „Путеви Србије“ изграде тротоаре и рехабилитују коловоз у овој улици, која се поклапа са трасом државног пута, што је и био договор.“

Новица Николић, директор ЈП Урбанизам и изградња, рекао је да је кроз уговор планирана демонтажа постојећих стубова, испорука и уградња нових стубова, уградња светиљки са ЛЕД извором светлости, уградња кабла за напајања јавног осветљења и измештање угрожених кабловских водова.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија