wrapper

„Ништа жив човек на може изгубити што му једно пролеће не би могло повратити, нити човек може бити трајно несрећан док Бог даје да се душа лечи заборавом и земља обнавља пролећем“ – казао је једном наш познати Нобеловац, Андрић.

Пролеће је период када све буја, цвета и листа. Дрвеће, поред основне и најважније еколошке улоге, која се огледа у обнављању кисеоника у атмосфери, у урбанијим срединама има и хигијенску, естетску и психолошку функцију. Било да се ради о стаблима у уличним дрворедима, на слободним зеленим површинама стамбених насеља или у градским шумама, свако је подједнако важно.

У оквиру пролећних активности на уређењу јавних зелених површина кренулo сe са садњом лишћарских и четинарских стабала као и декоративног шибља на основу Уговора о набавци дендроматеријала за 2021.год. са расадником „Жића“ из Великог Шиљеговца. Вредност уговора је 2.5 милиона динара. Садња се одвија у 2 фазе: пролећну, у вредности око 800 хиљада динара и јесења садња у вредности 1,7 милон динара.

„Сваког пролећа дрвећа обоје улице нашег града – доприносе како лепшој, тако и бољој и здравијој животној средини. Кренуло се са уређењем јавних зелених површина садњом лишћарских и четинарских стабала, као и декоративног шибља.

Радничко насеље, Булевар Николе Пашића, централни парк, Кеј, Булевар ослобођења, улица Косте Стаменковића, улица Јужноморавских бригада, улица Веселина Маслеше, и место на ком се данас налазимо - парк у улици Краља Петра Првог, оплеменићемо овом пролећном садњом.

За садњу цветног материјала локална самоуправа издваја све више средстава, тако је за текућу годину предвиђено још 2,5 милиона динара за ове намене, што укупно, са поменутим дендро материјалом, износи 5 милиона динара,“ – казала је Анђела Крстић, члан Кабинета градоначелника Лесковца.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија