wrapper

Данас је почела подела субенција пољопривредим произвођачима из грделичког краја. Од укупно 962 субвениције за које је опредељено 50 милиона динара, подељена су подстицајна средства за 83 лица у висини од 3,3 милиона динара, сума која ће бити исплаћена у понедељак.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић се, пре уручења пољопривредних субенција, обратио присутнима и рекао:

„Како бисмо вам показали да је нам је област пољопривреде важна, и подршка коју усмеравамо према вама, овај износ планирамо да наредне 2022. године повећамо на 66,5 милиона динара.

Будућност пољопривредне производње је у пластеницима, који се у лесковачком крају простиру на преко 1500 хектара. Вековима су наши преци земљу обрађивали на тежи начин, а данас се уз ову савремену механизацију за коју добијате субвениције и добру организацију то много лакше постиже на озбиљнији и продуктивнији начин,“ – и додао да је у периоду од 2013-2022. године, за преко 8750 пољопривредних произвођача издвојено 325 милиона динара.

„Морам да напоменем да је јуче Лесковац посетила државна секретарка у Министарству пољопривреде Јелена Благојевић са којом смо моји сарадници и ја разговарали око увођења платформе Е-АГРАР. Ова платформа ће умногоме олакашати вама, пољопривредним произвођачима, регристрацију пољопривредних газдинстава, подношење захтева за републичке субвенције и обезбедити њихову транспарентност – у сваком тренутку имаћете увид шта се дешава са обрадом вашег захтева. Неће више бити папирне форме, чекања у редовима по бројним шалтерима, све то ће заменити ова платфома која ће омогућити да се у много краћем року поднесе захтев,“ – додао је градоначелник Цветановић.

У име пољопривредних произвођача обратила се Драгана Стојановић из Доњег Буниброда, која је истакла да се бави повртарском производњом - гаји поврће у затвореном простору.

„Овом приликом у име свих пољопривредних произвођача из Грделице и околине желим да се захвалим граду Лесковцу и градоначелнику др Горану Цветановићу на одобреним субвенцијама у овој години.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија